We are always
here to help

+38 (067) 504 20 79, +38 (044) 209 12 83

office@friedman.com.ua

Получить консультацию

Вимоги до какао та шоколаду

27.02.2018

Sweet_Chocolates

Європейські вимоги до якості какао і шоколаду, які набули чинності з 1 січня 2018 року, передбачають обов’язкову відповідність цієї продукції ДСТУ.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева повідомила, що на сьогодні Держстандарт в Україні є добровільними, фактично виробники не повинні на 100% відповідати цим нормам. Імплементація директиви щодо шоколаду робить зазначені вимоги обов’язковими. Вона зазначила, що для виробників, рецептури яких затверджені, до 1 липня 2019 р., передбачений перехідний період.

Крім того, відповідно до Директиви №2000/36/ЄС Європейського Парламенту і Ради ЄС, «шоколадом» можна називати тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів, у молочному шоколаді має бути не менш 25% какао-продуктів і 14% молочних продуктів, у білому – не менше 20% какао-масла і 14% молочних продуктів. У шоколадній цукерці з начинкою – не менше 25% шоколаду.

Згідно з європейськими вимогами, какао – це продукт, в якому масова частка какао-масла не менша 20%. Забороняється додавати ароматизатори у ці продукти. Щоб належно поінформувати споживачів, ці вимоги поширюються також на маркування продуктів із какао та шоколаду.

Очікується, що впровадження вимог сприятиме підвищенню якості продуктів із какао й шоколаду на українському ринку, спростить експорт в ЄС, тому що вимоги будуть однакові вимоги як в Україні, так і в ЄС.

harchovyk.com

Свежие новости раздела