We are always
here to help

+38 (067) 504 20 79, +38 (044) 209 12 83

office@friedman.com.ua

Получить консультацию

Примечание к УКТ ВЭД. Группа 19

Група 19
Готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби

    Примітки:

1. Ця група не включає:

(а) готові харчові продукти з вмістом понад 20 мас. % ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16), за винятком виробів з начинкою, зазначених у товарній позиції 1902;

(b) сухе печиво або інші вироби на основі борошна чи крохмалю, вироблені спеціально для годівлі тварин (товарна позиція 2309); або

(c) лікарські засоби та інші продукти групи 30.

2. У товарній позиції 1901:

(а) термін «крупи» означає крупи із зерна зернових культур групи 11;

(b) терміни «борошно» і «крупка» означають:

борошно та крупку із зерна зернових культур групи 11, і

борошно, крупи та порошки рослинного походження будь-якої групи, крім борошна, крупів та порошків із сушених овочів (товарна позиція 0712), картоплі (товарна позиція 1105) або сушених бобових овочів (товарна позиція 1106).

    3. До товарної позиції 1904 не включаються вироби з вмістом понад
6 мас. % какао в перерахунку на повністю знежирену основу або ж покриті шоколадом чи інші харчові продукти з вмістом какао (товарна позиція 1806).

4. У товарній позиції 1904 вислiв «приготовлені іншим способом» означає, що вироби піддано особливій обробці чи приготуванню, відмінним від передбачених у товарних позиціях або в примітках групи 10 чи 11.

    Додаткові примітки:

1. Термін «солодке сухе печиво» у підпозиції 1905 31 означає продукти з вмістом води не більш як 12 мас. % і жиру не більш як 35 мас. % (начинка та покриття під час визначення зазначених показників не враховуються).

2.Товарна підкатегорія 1905 90 20 00 поширюється лише на сухі та крихкі продукти.

Загальні положення

    До цієї групи включається цілий ряд готових продуктів, зазвичай уживаних для харчування, які приготовляються або безпосередньо з зерна зернових культур групи 10 і продуктів групи 11, або з харчових борошна, крупи та порошку рослинного походження інших груп (борошно та крупка зернових культур, крохмаль, фруктове чи овочеве борошно, крупка та порошок), або з продуктів товарних позицій 0401–0404. До цієї групи включаються також кондитерські вироби і печиво, у тому числі які не містять борошно, крохмаль чи інші продукти з зерна зернових культур.

У контексті Примітки 3 до цієї групи в товарній позиції 1901 вміст какао в продукті можна розрахувати шляхом множення загального вмісту теоброміну і кофеїну на коефіцієнт 31. Слід зазначити, що термін «какао» означає какао в усіх формах, включаючи пастоподібну і тверду.

До цієї групи не включаються:

(а) готові харчові продукти (крім виробів з начинкою товарної позиції 1902), що містять понад 20 мас. % ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, риби чи ракоподібних, молюсків чи інших водяних безхребетних, або будь-якої комбінації цих продуктів (група 16);

(b) готові харчові продукти з борошна, крупки, крохмалю чи солодового екстракту, що містять 40 мас. % чи більше какао в перерахунку на повністю знежирену основу, і готові харчові вироби з сировини товарних позицій 0401–0404, що містять 5 мас. % чи більше какао в перерахунку на повністю знежирену основу (товарна позиція 1806);

(c) смажені замінники кави, що містять каву в будь-яких пропорціях (товарна позиція 0901), та інші обсмажені замінники кави, наприклад, обсмажений ячмінь (товарна позиція 2101);

(d) порошки для виробництва заварних кремів, десерту, морозива чи аналогічних готових продуктів, відмінні від готових продуктів, основу яких складають борошно та крупка, крохмаль, солодовий екстракт або сировина товарних позицій 0401–0404 (зазвичай товарна позиція 2106);

(e) продукти, приготовлені з борошна або крохмалю спеціально використовувані для годівлі тварин, наприклад, галети для собак (товарна позиція 2309);

(f) лікарські засоби та інші товари групи 30.

Додаткові загальні положення

    «Вміст какао-порошку» в продуктах цієї групи обчислюється множенням суми вмісту теоброміну і вмісту кофеїну на коефіцієнт 31.

Вміст теоброміну і кофеїну визначається методом HPLC (високоефективна рідинна хроматографія).

Якщо продукти містять кофеїн або теобромін з джерел, інших, ніж какао, ці додаткові кількості кофеїну або теоброміну не слід брати до уваги при обчисленні вмісту какао.

Новости