We are always
here to help

+38 (067) 504 20 79, +38 (044) 209 12 83

office@friedman.com.ua

Получить консультацию

Примечание к УКТ ВЭД. Группа 07

Група 07

Овочі та деякі їстівні коренеплоди і бульби

Примітки:

  1. Ця група не включає кормові продукти, класифіковані в товарній позиції 1214.
  2. У товарних позиціях 0709 — 0712 термін «овочі» включає також їстівні гриби, трюфелі, маслини, або оливки, каперси, кабачки, гарбузи, баклажани, цукрову кукурудзу (Zea mays var. saccharata), перець роду Capsicum чи Pimenta, фенхель, петрушку, купир, естрагон, крес-салат і майоран культурний (Majorana hortensis або Origanum majorana).
  3. Товарна позиція 0712 включає сушені овочі всіх видів, перелічені в товарних позиціях 0701 — 0711, крім:

(а) сушених бобових овочів, лущених (товарна позиція 0713);

(b) цукрової кукурудзи у вигляді, зазначеному в товарних позиціях 1102 — 1104;

(c) борошна, крупів, порошків, гранул, пластівців із картоплі (товарна позиція 1105);

(d) борошна, крупів, порошків із сушених бобових товарної позиції 0713 (товарна позиція 1106).

  1. До цієї групи не включається перець роду Capsicum чи Pimenta сушений, подрібнений або мелений (товарна позиція 0904).

Загальні положення

До цієї групи включаються овочі і продукти, перераховані в Примітці 2 до цієї групи, або свіжі, охолоджені, заморожені (сирi або варенi у водi чи на парі), тимчасово консервовані, або сушені (включаючи зневоднення, випаровування чи сублімаційне сушіння). Слід зазначити, що деякі з цих продуктів у сушеному і меленому вигляді іноді використовуються як приправи, але, однак, включаються до товарної позиції 0712.

Термін «охолоджений» означає, що температура продукту знижена звичайно майже до 0 °C без його заморожування. Однак деякі продукти, такі як картопля, можуть вважатися охолодженими, якщо їхня температура знижена і підтримується на рівні +10 °C.

Термін «морожений» означає, що продукт охолоджений до температури нижче точки замерзання цього продукту до його повного промерзання.

Якщо за текстом не зазначене інше, овочі цієї групи можуть бути цілими, нарізаними скибочками, подрібненими, шаткованими, у вигляді пульпи, тертої маси, очищеними від шкірки.

До цієї групи також включаються деякі бульби і корені з високим вмістом крохмалю чи інуліну, свіжі, охолоджені, заморожені або сушені, нарізані чи не нарізані скибочками або у вигляді гранул.

Овочі, подані в стані, не зазначеному в будь-якій з товарних позицій цієї групи, включаються до групи 11 або до розділу IV. Наприклад, борошно, крупа і порошок із сушених бобових овочів, а також борошно і крупа, порошок, пластівці, і гранули з картоплі включаються до групи 11, а овочі, приготовлені чи консервовані будь-яким способом, крім зазначених у цій групі, включаються до групи 20.

Слід зазначити, що гомогенізація як така не дозволяє продукт цієї групи класифікувати як готовий продукт групи 20.

Також потрібно відзначити, що овочі цієї групи включаються до неї, навіть якщо вони упаковані в герметичні ємності (наприклад, цибульне борошно в банках). У більшості випадків, проте, продукти, упаковані в такі упакування, приготовлені чи консервовані іншим способом, крім зазначених у товарних позиціях цієї групи, і, отже, не включаються (група 20).

Продукти цієї групи (наприклад, свіжі або охолоджені овочі), які пройшли процес упакування в модифікованій атмосфері, так само відносяться до цієї групи. При цьому процесі упаковки атмосферу, в якій знаходиться продукт, змінюють або регулюють (наприклад, шляхом видалення або зменшення вмісту кисню та його заміни або підвищення вмісту азоту, або вуглекислого газу).

Свіжі чи сушені овочі включаються в цю групу незалежно від мети використання – як продукт харчування або як посівний чи посадковий матеріал (наприклад, картопля, ріпчаста цибуля, цибуля-шалот (шарлот), часник, бобові овочі). Однак до цієї групи не включається розсада овочів для пересадження (товарна позиція 0602).

Додатково до винятків, зазначеним вище та в примітках до групи, до цієї групи не включаються:

(а) рослини (надземна частина) чи корені цикорію (товарна позиція 0601 або 1212);

(b) деякі рослинні продукти, використовувані як сировина для харчової промисловості, наприклад, зернові культури (група 10) та цукровий буряк і цукрова тростина (товарна позиція 1212);

(c) борошно, крупа і порошок з коренеплодів чи бульб товарної позиції 0714 (товарна позиція 1106);

(d) деякі рослини і частини рослин, незважаючи на те, що вони іноді використовуються в кулінарних цілях, наприклад, васильки (базилік), огірочник, гісоп, усі види м’яти, розмарин, рута, полин і висушені корені лопуха (Arctium lappa) (товарна позиція 1211);

(e) їстівні та інші водорості (товарна позиція 1212);

(f) бруква кормова, буряк кормовий, кормові коренеплоди, сіно, люцерна, конюшина, еспарцет, кормова капуста, люпин, вика та аналогічні кормові продукти (товарна позиція 1214);

(g) бадилля буряку чи моркви (товарна позиція 2308).

Додаткові загальні положення

Паростки (рослинні паростки та інші паростки) – проросле насіння, що використовується для вживання в їжу, як в сирому так і в приготованому вигляді. Пророщування це практика породження насіння шляхом його зволоження (це збільшує вміст води в насінні та виводить їх із стану спокою), доки нова рослина не почне рости та розвивати листя.

Загалом, паростки придатні для вживання людиною, можуть бути представлені в трьох формах:

(a) як пророщені рослини із сім’ядолями (сім’ядолі, перше ембріональне листя), залишками насіння та коріння;

(b) як рослини, які пророщені із зерен злакових, наприклад, паростки ячменю, так званий «зелений солод» (також, дивись Пояснення до товарних категорій 1107 10 11 — 1107 10 99), які можуть використовуватись свіжими в салатах, або, після подальшої обробки, в основному, для виробництва пива або віскі.

(c) як незрілі рослини, які мають тільки сім’ядолі, без залишків насіння або коріння та без зрілого листя (листя, яке формується після ембріонального розвитку). Ці види рослин, як правило постачаються у поживному середовищі в невеликих коробках.

При класифікації паростків необхідно дотримуватись наступних підходів:

— паростки, поіменовані в товарній групі 07, необхідно класифікувати як свіжі овочі у відповідних товарних позиціях групи 07, незалежно від того, чи вони призначенні для харчування, посіву або посадки, за винятком розсади овочевих культур товарної позиції 0602 (дивись загальні положення до групи 07, абзац 10),

— боби, що використовуються для виробництва квасолевих паростків класифікуються в товарній позиції 0713, як сушені бобові (дивись Пояснення до товарної підпозиції 0713 31). Однак, пророщені бобові паростки, та паростки з інших сухих бобових культур, класифікуються як свіжі овочі в товарній позиції 0708,

— хоча, у вигляді насіння, деякі рослини можуть включатися до інших товарних груп, таких як 09 або 12, але коли вони пророщенні, та стають придатними для споживання як овочі, вони повинні класифікуватись у товарній групі 07, тому що втратили визначальні характеристики, властиві товарам товарних груп 09 або 12. Відносно паростків бамбука і соєвих паростків дивись пояснення до товарної позиції 0709, перший абзац (14).

— паростки, отримані із зернових злаків товарної групи 10 (товарні позиції 1001, 1002, 1003, 1004, 1006 або 1008), наприклад, пророщений ячмінь повинен класифікуватись в товарній підпозиції 1107 10 (пророщений ячмінь виключається з групи 10, дивись пояснення до товарної позиції 1003, виключення (а)), яка є найбільш відповідною для пророщеного зерна, не обмежуючи висушені пророслі зернові злаки (солод).

— паростки, отримані з різновидів Zea mays var. Saccharata (цукрова кукурудза) класифікуються в групі 07 відповідно до Примітки 2 групи 07 і Примітки 2 до групи 10, а саме в товарній позиції 0709 (товарна категорія 0709 99 60).

Невичерпний перелік паростків разом з їх кодами:

Код товару Назва (латинська назва)
0703 10 19 паростки цибулі (Allium cepa)
0703 20 00 паростки часнику (Allium sativum)
0703 90 00 паростки цибулі-порею (Allium porrum)
0704 90 90 паростки броколі (Brassica oleracea var. italica)
0704 90 90 паростки руколи (Eruca sativa; syn. Eruca vesicaria ssp. sativa (Miller) Thell., Brassica eruca L.)
0706 90 90 паростки буряка (Beta vulgaris ssp. vulgaris)
0706 90 90 паростки редиски (Raphanus sativus)
0708 10 00 паростки гороху (Pisum sativum)
0708 20 00 паростки адзукі (Phaseolus angularis)
0708 20 00 паростки бобів мунг (Vigna radiata)
0708 20 00 паростки квасосі виду Phaseolus pubescens (Phaseolus pubescens)
0708 90 00 паростки нуту (Cicer arietinum)
0708 90 00 паростки лядвенцю (Lotus maritimus)
0708 90 00 паростки сочевиці (Lens culinaris)
0708 90 00 паростки голубиного гороху (Cajanus cajan)
0709 99 50 паростки фенхелю (Foeniculum vulgare var. azoricum)
0709 99 60 паростки цукрової кукурудзи (Zea mays var. saccharata)
0709 99 90 паростки базиліка (Ocimum spp.)
0709 99 90 паростки чорної гірчиці(Brassica nigra, syn.: Sinapis nigra L., Sisymbrium nigrum (L.) Prantl.)
0709 99 90 паростки лофанта ганусового (Agastache foeniculum)
0709 99 90 паростки огірочника (Borago officinalis)
0709 99 90 паростки китайського червоного дерева (Toona sinensis)
0709 99 90 паростки солонцю (Salicornia europaea)
0709 99 90 паростки коріандру (Coriandrum sativum)
0709 99 90 паростки крес-салату (Lepidium sativum)
0709 99 90 паростки пажитнику (Trigonella foenum-graecum)
0709 99 90 паростки зеленої або фіолетової шісо (Perilla frutescens)
0709 99 90 паростки соняшника (Helianthus annuus)
0709 99 90 паростки білої гірчиці (Sinapis alba)
1107 10 19 зелений солод пшениці (Triticum aestivum)
1107 10 99 зелений солод ячменю (Hordeum vulgare)
1107 10 99 зелений солод проса (Panicum miliaceum)
1107 10 99 зелений солод вівса (Avena sativa)
1107 10 99 зелений солод рису (Oryza sativa)
1107 10 99 зелений солод житній(Secale cereale)
1214 90 90 паростки люцерни (Medicago sativa)
Новости